El Projecte

Aquest mes d’octubre, la ciutadania de L’H té de nou un gran  repte: la III Setmana de la Solidaritat. Perquè una nova edició de la Setmana? Perquè malgrat la crisi és menys extensa, ha esdevingut en canvi més profunda per a alguns col·lectius vulnerables. La cronificació de la pobresa ha portat el fenomen de la inseguretat alimentària, és a dir, la impossibilitat d’accedir a aliments saludables, suficients i adequats. Per a moltes famílies no és només una qüestió de qualitat, sinó d’una alimentació bàsica equilibrada..

L’any 2014 va arrancar la I Setmana de la Solidaritat de L’H, impulsada des d’Espai de Ciutadania a demanda de la Creu Roja a L’Hospitalet, davant la creixent necessitat de disposar d’aliments pels programes de suport a les famílies en situació de vulnerabilitat de la ciutat.  La necessitat es va veure agreujada per la supressió del Programa d’Excedents d’Aliments de la UE.

L’any 2014 es van reunir un total de 32.000 kg. d’aliments i els voluntaris van realitzar 4.000 hores de tasca desinteressada. L’any 2015, es van millorar totes les xifres en una bona mostra de la solidaritat de ciutadans, entitats, empreses i institucions de L’Hospitalet. Així es van recollir 39.910 kg d’aliments (+ 24.7% respecte a 2014),  i 13.653,70 euros.. Es van realitzar 5.534 hores d’acció voluntària, un increment molt significatiu comparat amb la primera edició. (+38.5%)

Enguany, garantit de nou el Programa d’aliments secs de l’UE i davant la creixent necessitat detectada, de manca de producte fresc en la dieta de les famílies en situació de més vulnerabilitat, la Setmana canvia el seu objectiu i dedicarà tots els esforços a aconseguir diners, per a poder complementar-la amb aquest tipus d’aliments bàsics: pollastre, peix, carn, fruita, verdura i làctics entre d’altres.

Per això, el gran objectiu de  la Setmana de la Solidaritat serà, fer de l’alimentació suficient, saludable i nutritiva un dret bàsic.

El que no canviarà és la crida a tothom per a fer de la Setmana de la Solidaritat un èxit. És a dir es demanarà l’ajut solidari a empreses, comerciants, Mercats Municipals, supermercats, hotels, hospitals i Centres d’Assistència Sanitària, escoles, instituts i AMPAS,Centres Culturals i Biblioteques, Centres Esportius, esplais, sindicats,Associacions i Entitats, Ajuntament i Regidories de Districte. En definitiva, a tota la ciutadania de l’Hospitalet.

La  Setmana de la Solidaritat del 2016 es desenvoluparà  del divendres 14 al diumenge 23 d’octubre.